Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
grzegorz kk Pawel Z Magdalena C Marcin Świerczyński (3006 niezalogowanych)
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
nie musisz tego czytać broom feie -- ja np. jak czytam jakąś gazetę to czytam tylko to co lubię , a innych artykułów nie czytam w cale i tyle ,
dlaczego ni postawisz się gazecie która napisze coś obraźliwego w stronę Polaków ??, przecież nie dotyczy to tylko ciebie, mnie też bo póki co się poczuwam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
a co do ciebie napisałem broom feie ??? co chcesz ode mnie ???? jedynym gościem na forum w tej chwili co może mi grozić jest Dino bo do nie go to było
masz jakiś problem emocjonalny broom feie ???
co szkoda ci że ktoś ma własne zdanie
właśnie o to chodzi żeby mieć własne zdanie a nie czuć się zniewolonym
JESTEM WOLNY WIĘC MI WOLNO

Dinozaury mają fajną właściwość: długą pamięć. Z rewanżem poczekam aż zapomnisz.Tak więc spoko. Swoją, powiedzmy, "niewiarę" w tutejsze urzędy opieram na własnych doświadczeniach, zarówno zawodowych, jak i prywatnych, w kontaktach z miejscowymi sługami biurokracji. Jest wśród nich wielu, co chcą pomóc, ale nie bardzo wiedzą jak i czasem w prostych sprawach ustalanie decyzji trwa i trwa, angażując przy okazji kilka osób w urzędzie . Nie wspomnę już o moich bojach z zasiłkiem rodzinnym, którego załatwianie trwało tak długo, że urząd pogubił dokumenty (Bądź rozpadły się ze starości) .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
powiatowy myśliciel napisał:nie musisz tego czytać broom feie --
Jak na razie to nie mam wyboru... , dlatego proponuję "powiatowy..." byś się jednak poprawił w sprawie jak wyżej już napisałem .
Będzie to z korzyścią dla Nas Obu...
Ja nie będę Ciebie ścigał za wulgaryzmy /-może za co innego-/ , a Ty będziesz miał Mniej ukrytych wrogów na Tym Forum .
Zwłaszcza , że jak widzę , to piszesz Porady nawet Mądre , jednak za bardzo jesteś zapatrzony w Własne lustrzane odbicie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
Gamel Fazi napisał:
28 ofert wynajecia mieszkania w Bærum komunne z tego 15 maili wyslanych bez odpowiedzi i 13 visningow za mna w ciagu dwoch miesiecy-tak teraz ksztaltuje sie rynek mieszkanianiowy wg mojego doswiadczenia.Niestety gorzka prawda dla mnie o nas polakach w tej kwesti.Od 1 czerwca tez moge nie miec gdzie mieszkac. Pozdrawiam i zycze powodzenia.

Czesc napisz mi na forum lub zostaw wiadomosc na priw tzn:jakiego mieszkania szukasz,jaki metraz,do jakiej kwoty,czy masz zwiezaka np psa itd.Po prostu troche szczegulow.Jezeli chcesz popytam

Jakis czas temu moja znajoma dostala wypowiedzenie z mieszkania z mezem i dwojka dzieci.Miala powazne problemy ,zeby cokolwiek znalezc.Wpadla na pomysl ,zeby zalozyc ogloszenie na finie,podala konkretnie czego szuka i w jakiej sytuacji sie obecnie znajdowala,zostawila nr telefonu.
Znalazla.Norweg sam do niej zadzwonil
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Uri Boyka napisał:
Gamel Fazi napisał:
28 ofert wynajecia mieszkania w Bærum komunne z tego 15 maili wyslanych bez odpowiedzi i 13 visningow za mna w ciagu dwoch miesiecy-tak teraz ksztaltuje sie rynek mieszkanianiowy wg mojego doswiadczenia.Niestety gorzka prawda dla mnie o nas polakach w tej kwesti.Od 1 czerwca tez moge nie miec gdzie mieszkac. Pozdrawiam i zycze powodzenia.

Czesc napisz mi na forum lub zostaw wiadomosc na priw tzn:jakiego mieszkania szukasz,jaki metraz,do jakiej kwoty,czy masz zwiezaka np psa itd.Po prostu troche szczegulow.Jezeli chcesz popytam

Jakis czas temu moja znajoma dostala wypowiedzenie z mieszkania z mezem i dwojka dzieci.Miala powazne problemy ,zeby cokolwiek znalezc.Wpadla na pomysl ,zeby zalozyc ogloszenie na finie,podala konkretnie czego szuka i w jakiej sytuacji sie obecnie znajdowala,zostawila nr telefonu.
Znalazla.Norweg sam do niej zadzwonil

Dziekuje za szczere checi ale chyba doroslem do tego aby kupic tutaj cokolwiek.
Do Dino - wlasnie chyba nie pasujemy do wystroju Bærum bo po jednym z visningow zrobilem zdjecie kartki na ktorej zapisywaly sie chetne osoby(imie nazwisko telefon kontaktowy itd) bylem jedynym Polakiem tam ale za to z najwiekszym rocznym dochodem. oczywiscie moglem wynajac jakas nore 15 m za 5000 lub cos wspolnego ale to nie wchodzi w gre dla mnie chociaz jestem sam i mieszkam juz pare lat tutaj.
A zeby nie bylo, nie mam pretensji do ludzi(norwegow) na tym polega wolnosc,na mozliwosci swobodnego decydowania o sobie i swoim majatku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Tak, Fazi, czasem najlepsze rozwiązania nie są najtańsze. Niestety, ceny nieruchomości w Bærum dorównują prestiżowi gminy. Fakt, że trudności ze znalezieniem mieszkania do wynajęcia mogą zniechęcić. Szukając obecnego lokum, wykonałem cztery telefony i dokonałem trzech oględzin. Pierwsza rozmowa była krótka, pani spytała o narodowość i kiedy usłyszała, że jestem Polakiem, zakończyła rozmowę bez słowa. Następne dwie oferty odrzuciłem z powodu niezadowalającego stanu technicznego "ziemianek" (właściciele zapewniali, że usterki, z których wiele wyglądało na dość wiekowe, powstały dopiero co i szybko zostaną usunięte). Ostatni visning, jako że mieszkanie było nowe (w trakcie oględzin trwały ostatnie prace wykończeniowe po przebudowie, wykonywanej zresztą przez polskich "fachowców" ) i w dobrym punkcie, zakończył się podpisaniem kontraktu.
   Poza tym, istnieją rozwiązania zastępcze, jak choćby namiot. Niestety, ten typ mieszkania ma sporo wad. Jedną z nich jest ulotność. Namiot, w którym mieszkam obecnie próbuje właśnie, pod wpływem południowowschodniego wiatru przemian (frisk bris 10m/s), zmienić się w lotnię. Uniemożliwiłem mu to, przywiązując go do samochodu, najwyżej będzie motolotnia. Liczę na to, że po powrocie z wycieczki, nie będę musiał szukać namiotu latającego gdzieś ponad Stavanger .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
..wracajac do tematu

masz prawo: milczec!

ewentualnie

podziekowac i przeprosic!
Zgłoś wpis